Te voet naar Rome

 

Elke opdracht is als een wandeltocht naar Rome. Je start met een einddoel, zoekt de juiste bagage en mensen, neemt de goede spulllen mee en stipppelt een route uit hoe je het einddoel wilt bereiken. In 2019 ben ik zelf naar Rome gelopen.

 

Veel van deze reis zie ik in mijn opdrachten terug. Van idee tot resultaat vereist kennis, vaardigheden en veerkracht om alles wat je niet vantevoren hebt bedacht in alle rust tot een oplossing te brengen. Daarbij hoort de acceptatie dat zaken soms anders, beter of slechter gaan. Optimisme, humor en relativering helpen. Samenwerken, nieuwsgierig zijn en moed houden zijn essentieel. Kritische vragen durven stellen, positie innemen en verwondering helpen om steeds weer tot de kern te komen.

 

Om in 84 dagen meer dan 2000 kilometer te lopen is het vooral belangrijk om iedere dag fris weer nieuwe stappen te zetten. Dat doe ik ook in mijn werk. Planmatig waar dat helpt, creatief als dat nodig is en soms gewoon zweten om zaken geregeld te krijgen. Altijd op pad naar het gewenste resultaat. Zoals mijn aankomst in Rome in augustus 2019. De foto's op deze website zijn van deze reis.

Ervaring

 

Met ruim 20 jaar ervaring ben ik sparringpartner vanuit de inhoud op met name het gebied van arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen bij organisaties. Mijn ervaring ligt zowel op het gebied van grote private ondernemingen (meer dan 1000 werknemers) als onderwijs- en zorgorganisaties. Ik heb met veel verschillende overheden samengewerkt. Dat maakt mede dat ik inzicht heb in allerlei soorten politieke en maatschappelijke verhoudingen, wat bij veel vraagstukken meespeelt.

 

Indicatie van opdrachten in de afgelopen jaren:

 • verandermanager op organisatiecultuur en structuur binnen complexe organisaties;
 • adviseur RvB, directie, HRM en medezeggenschap bij organisatieverandering vanuit klantvraag;
 • adviseur en ontwikkelaar arbeidsmarktbeleid bij werkgeversorganisaties;
 • trainer, opleider en coach voor HRM-professionals rondom in,- door-, uitstroom en behoud van medewerkers met o.a. werkgeluk en arbeidsmarktinnovatie.
 • projectleider diverse wetenschappelijke onderzoeken ism hoogleraren en lectoren

Kennis

 

Na mijn bachelor Consumentenkunde, heb ik mijn master Arbeid en Sociale Zekerheid afgerond. Leren en ontwikkelen zit in mijn bloed. Of het nu gaat om wet- en regelgeving of vaardigheidstrainingen op het terrein van advies en coaching,  ieder jaar volg ik een scholing. Zo blijf ik altijd up-to-date rondom HR- en arbeidsmarktvraagstukken. Naast formele trainingen lees ik graag proefschriften en leer ik iedere dag opnieuw door de mensen die ik tijdens het werk ontmoet. 

 

Korte opsomming van opleidingen:

 • diverse trainingsdagen NVZD/VTW/NVTOI en NCD
 • diverse bijscholingen arbeidsrecht en arbeidsverhoudingen
 • licentiehouder Deep Democracy en Science of Happiness
 • Senior-managementprogramma TiasNimbas "Leiderschap en management van non-profit en publieke organisaties".
 • Doctoraalstudie Arbeid en Sociale Zekerheid
 • Bachelorstudie Consumentenkunde